dissabte, 2 de setembre de 2017

Restaurem una figura de ceràmica

Es tracta d’una figura  que ja té els seus anys i que ens desconec la procedència però  que sorprèn pel material amb el qual està feta, és de ceràmica i el seu pes que és de 3kg. i 700gr. A la part de darrera té una signatura de l’autor/a que posa Maria més una inicial o cargolet al cantó i té una referència 38/... , no distingeixo bé la resta de lletres o números.

Inicialment presentava alguns aspectes clars a restaurar, tant  de pintura  com de recuperació d’alguns punts ceràmics sobretot del vestit, en algun dels seus volants,  i el llaç del cap que havien rebut algun cop i estaven malmesos com es pot veure en les fotos.


Primer vaig treballar sobre els elements trencats de la ceràmica, amb eines com la mola i la gúbia vaig anar fent petits arranjaments.
 

 

De pintura vaig imitar el color dels cabells, del vestit, llavis, mans... i finalment també de la suau pàtina grisa present a tota la figura. No vaig haver de repintar tota la nina sencera, si no repassar-la només a on va ser necessari.   
Hi ha alguns tocs de pinzell que es van haver de fer amb molta cura a llocs com les galtes i els ulls. Un cop els retocs i repassos de pintura van ser fets i ben assecats, vaig aplicar una capa de vernís setinat  a l’aigua a tota la figura i apunt.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada