diumenge, 31 de gener del 2016

Petites caixes de fruita transformades (1)

No és la primera vegada que una de les meves entrades al bloc tracta sobre la reconversió de petites caixes de fruita de fusta o fullola en un element del tot vistós, per lluir-lo en qualsevol racó de casa.

En aquesta ocasió torno a utilitzar material de molt abans de jubilar-me de la meva activitat professional com a pintor i decorador; es tracta de vells papers d’empaperar en clar desús i que actualment ja no serveixen de gaire res.  A mi en canvi ara m’estan essent de molta utilitat.

Primer he netejat les caixetes bé i tot seguit els he aplicat una capa blanca d’imprimació cel·lulòsica, és a dir no a l’aigua. Això ajudarà a tot el procés posterior ja que la fusta no absorbirà tant quan haguem d’aplicar la cola i el paper s’enganxarà amb més facilitat.

Continuo retallant els vells papers, per cert molt de moda al llarg dels anys setanta. Al retallar ja penso on quedarà situat l’estampat un cop enganxat. Després d’encolar el paper el deixo ben bé una setmana perquè s’assequi bé i s’endureixi.

Finalment he aplicat una capa de vernís setinat a l’aigua (acrílic). Així el paper queda ben protegit pensant en l’ús i el possible desgast posterior.









En alguns d’aquests exemples podeu observar que he aplicat una pàtina de vernís tenyit prèviament, a pinzell i picat amb un drap humit. En aquest cas ho he rematat amb una nova capa de vernís a l’aigua.






Ja veieu el resultat, va una mica de retro i és del tot interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada