dissabte, 29 de juliol de 2017

Reconvertim un vell moblet aprofitant una antiga tela

Partim d’un vell i senzill moblet compost per un calaix i una base de vidre trencada. L’estructura és metàl·lica, molt simple i està rovellada. He intentat donar-li al conjunt un canvi, en la mesura que ha estat possible.

Primer he desmuntat les diferents parts i ho he netejat a fons. He substituït el vidre per una peça de fusta de la mateixa mida.
He donat una capa d’imprimació  uniformadora a tota la fusta, ho he fet amb un color dels que lliga amb els tons de la tela. Aquesta peça de roba, és una mena de vànova centenària, té uns 120 anys almenys.


He començat el retallat de la roba i l’ajustat de les peces a les mides del calaix i la base de sobre del moblet. Tot seguit he iniciat el procés d’enganxat. Primer he donat una capa de cola de roba, teixits, moquetes... a la fusta, després a la part interior de les peces de tela. Quan tot plegat ha agafat mordent ho he enganxat amb molta cura. Després he donat una capa de la mateixa cola, que és transparent quan es seca, a la part exterior de la roba, i he aconseguit així endurir-la.
La part metàl·lica ha precisat d’algunes atencions especials, com aplicar una capa de laca per metalls, amb l’objectiu que no es tornés a rovellar o oxidar, inclosos els dos poms del calaix que són els originals.Finalment he aplicat una capa de vernís setinat a les peces, ja folrades de roba i ben seques, amb l’objectiu que quedi resistent i si algun dia s’hi posa un got o hi cau una mica d’aigua... no haguem de patir per res.Bé us deixo i començo a treballar amb un nou repte: la restauració d’una figura de ceràmica, fins molt aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada