dimecres, 3 de juliol de 2013

Recuperant cadires velles

El Baix Empordà és una comarca rica en antiquaris i brocanters, amb molta tradició de petites fires i mercats de vell (La Bisbal, Calonge, Corçà, Pals, Sta. Cristina, Platja d’Aro...). A mi m’encanta anar a passejar per aquests espais i, de tant en tant,  trobo algun material interessant per restaurar que em porto cap a casa, com és el cas d’aquestes cadires que avui us presento. En aquesta ocasió la feina ha estat molt feixuga. Inicialment es tractava de 3 cadires velles, en molt mal estat que podríem dir que estaven per llençar.

S’han hagut de muntar de nou reforçant tots els junts i fixant-ne bé l’estructura. S’ha realitzat una tasca important de massillat i de recuperació de la fusta, que prèviament s’ha rascat a mà fins a deixar-la al natural. L’encoixinat dels seients s’ha netejat a fons i ha requerit un tractament específic en cada cas.

La primera cadira l’he pintat amb esmalt satinat sintètic de color granatós. El teixit l’he rentat amb acetona que s’evapora molt ràpidament i així he evitat mullar el sistema de molles interior. He tenyit l’encoixinat de color groc emprant alcohol amb pols vegetals per pintura a l’aigua i l’he rematat amb un bordó blanc per dissimular els defectes i alhora ressaltar el contrast de color.
 
En la segona cadira he seguit un procés molt similar però la fusta ha estat pintada amb esmalt brillant gris. Prèviament li havia fet una imprimació de fons. El teixit de l’encoixinat l’he pintat de color granate amb plàstic acrílic elàstic, molt líquid!.

A la tercera cadira he aplicat una capa de producte anticarcoma que abans he tenyit amb color caoba, després hi he aplicat una capa de vernís satinat acrílic. El teixit l’he hagut de netejar a fons i he reforçat el color –molt degradat pel pas dels anys- amb alcohol amb pols vegetal granate.


Ja ho veieu un mateix model de cadira però amb tres estils finals diferents en funció d’on ha d’anar ubicada cadascuna d’elles.


2 comentaris:

  1. que xules!!! jo perquè ara tot just tinc els mobles acabats de comprar que sino... ja faria algun arreglo d'aquests!
    felicitats pel blog!!

    ResponElimina
  2. Gràcies, fa temps que et seguim a tu en tot el que vas publicant en la vessant culinària (postres exquisites!!). El teu espai per nosaltres és un exemple a seguir!!

    ResponElimina