divendres, 3 d’octubre de 2014

Recuperem una vella cadira trencada

He començat fent una neteja a fons de la cadira que estava plena de pols. Tot seguit he fet el tractament anticorcs.Un altre pas ha estat desmuntar el cul de la cadira, restaurar les parts malmeses i tornar-lo a enganxar. L’he acabat subjectant, des de sota, amb uns petits angles metàl·lics per reforçar-lo al màxim.


Un dels barrots corbats de l’esquena estava trencat, i l’he hagut de substituir per una peça nova. Després he fet un massillat general de totes les parts arreglades i un polit a fons de tot plegat.

 

Tot seguit he aplicat una imprimació de pintura plàstica de color ocre i vàries capes de pintura. El pintat final s’ha fet imitant les aigües de la fusta, passant la pinta metàl·lica per fer les ratlles, en algunes zones difícils aquesta imitació s’ha fet amb un pinzell vell.


El cul de la cadira ha estat pintat igual que la resta però afegint-hi tocs d’ocre, blanc, negre... en forma d’esquitxos. També vaig posar al voltant de tot el cul un resseguit de tatxes de color llautó. Totes les petites peces metàl·liques (cargols, angles...) les vaig pintar de color de ferro, per donar més sensació de vell. Finalment s’ha fet un vernissat general setinat.

2 comentaris:

  1. Amb que enganxes les parts de la cadira?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho vaig fer amb cola blanca de fuster que és d'assecatge lent i per tant vaig haver de posar el serjant. A mi em funciona bé la cola de la casa RAYT. Les parts més malmeses estan omplertes de pasta de poliuretà de 2 components i moldejat bé, és una massilla epoxi de la marca Supertite SAM. Gràcies per seguir el blog.

      Elimina