dilluns, 1 de setembre de 2014

Maleta-tauleta

Aquest mes recuperem una antiga maleta d’origen familiar dels anys 30 que hem  combinat amb una banqueta dels anys 60. El resultat és del tot original.


S'ha començat netejant bé els dos objectes que portaven molts anys  endreçats.

A la banqueta li hem clavat unes fustes als laterals que han servit per enganxar-hi la base on subjectar la maleta. 

Tot seguit se li ha donat  dues capes d’esmalt negre mat, peus inclosos. Després ve el punt creatiu, m’he entretingut a fer petits tocs de pinzell de color gris lila fosc. Un cop sec, he donat a tota la banqueta una capa de vernís setinat acrílic.En relació a la maleta s’ha començat per desmuntar-la i arreglar-ne el pany que estava bloquejat; ha estat una feina força entretinguda i pacient. Després s’ha netejat el dins de la maleta, sempre vigilant de no malmetre el paper. El paper, però, ja estava trencat en algunes zones i s’ha fet una imitació a pinzell per dissimular-ho. També ha calgut reforçar les parets i renovar els cordons d’obertura i subjecció de la tapa superior.

 
S’ha collat la maleta a la banqueta. La base de la banqueta prèviament l’havíem pintat amb certa similitud al paper que folra la maleta per dins. Amb molta cura s’ha fet una capa de vernís acrílic una mica tenyit a tot l’interior de la mateixa. Per altra banda, la part exterior s’ha pintat buscant imitar el color original que hem aconseguit (amb plàstic mat). Al final s’ha aplicat una darrera capa de vernís mat a tot el conjunt.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada