dijous, 31 d’octubre de 2013

Recuperem un vell moble de menjador

Aquest mes partim d’un moble no massa antic però que compte amb petits detallets d'aire renaixentista que el fan especialment atractiu. Les seves dimensions són considerables donat que fa 1 metre i 60 cm. de llarg, 53 cm. de fons  i 1 metre i 40 cm. d’alt. Tot plegat ha fet que jo hi tingués molta feina.
D’entrada us puc dir que el moble estava molt brut i la fusta força malmesa en alguns punts, com es pot observar en les fotografies. Tot estava ple de corcs.Vaig començar per rentar el moble amb aigua i sosa càustica i després el vaig deixar assecar durant 15 dies. 

Tot seguit vaig aprofitar per arreglar tota la part de fusteria. Va ser molt laboriós i entretingut , es varen allisar i enganxar les parts malmeses del sobre pla del moble, es va reforçar la part de darrera, es varen ajustar les portetes i hi vaig posar petits poms fusta per poder obrir bé.

El següent pas va ser afinar-ho tot amb paper de vidre  ja que la sosa càustica havia deixat la fusta aspre i amb molt de repèl.  Després de netejar-ho i aspirar-ho a fons vaig aplicar una capa de producte anticarcoma, tot ben banyat. El pas posterior va ser el massillat de les zones malmeses i en corcs, previ haver tenyit la massilla amb un tint que imitava el color de la fusta, i novament ho vaig tornar a afinar.
A partir d’aquest moment vaig aplicar dues capes de vernís brillant  i després dues de vernís satinat. Un cop acabat el procés de donar vernís he fet una pàtina de color gris fosc en figures i motllures del moble per accentuar la sensació de relleu.


Finalment he rematat la feina amb una darrera capa de vernís satinat.

2 comentaris:

  1. Respostes
    1. Gràcies Antonio, jo sempre em vaig entretenint en una cosa o altra i ara també ho puc compartir amb vosaltres gràcies al blog!

      Elimina