dissabte, 22 d’octubre de 2016

Restauració d'un vell cosidor

Fa poques setmanes una amiga de la meva filla em va portar un vell cosidor que havia adquirit en el mercat  Mercat de Brocanters i Reciclatge a Celrà (Gironès). Aquest mercat es realitza els dissabtes de cada setmana. L’horari és de 8.00 a 14:00h. i la ubicació concreta, per si algú encara no el coneix, és carretera de Palamós C66, km 28.

La meva feina ha consistit inicialment en una bona neteja per dins i per fora del cosidor. Vaig haver de canviar tots els cargols i visos i repassar-ne els forats. Després vaig fer una afinat general de la fusta del moblet amb paper de vidre.

També va caldre una restauració acurada  de les peces vermelles que servien de base dels diferent compartiments, es tracta d’un vellut adhesiu.

Per altra part vaig posar uns peus senzills al moblet, que vaig enganxar directament a la seva base del mateix.

Per continuar la restauració vaig haver de protegir el folrat vermell de l’interior, ho vaig tapar amb cinta i diaris vells. Tot seguit hi vaig aplicar 2 capes de vernís setinat a l’aigua (acrílic).

Posteriorment em vaig plantejar un esquitxat general amb diversos colors de pintura plàstica diluïda, bàsicament verd, beix i granat. Vaig començar per l’ esquitxat granat, després el verd i tot seguit el beix. Ho vaig fer amb una paletina gastada picant amb molta cura, és un procés molt delicat.
 


Al cap d’uns dies vaig fer un nou envernissat de tot, amb dues capes més, per cert molt primes.
 
Després vaig fer una personalització de la part superior del cosidor amb el nom de la propietària, que després vaig envellir, aquest detall final de l’envellit no queda reflectit en les fotos.


Per acabar nou envernissat final en el sobre per fixar-ho tot bé.
 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada