diumenge, 15 de maig de 2016

Com reconvertir un petit moble infantil?


Aquest mes no parteixo de cap peça antiga, més aviat d’un moblet senzill que tenia el meu net a la seva habitació. Un moblet que ja en el seu moment jo mateix havia pintat de diferents colors per donar-li un aire més infantil. Ara el net ja s’ha fet gran... i me l’ha tornat per veure si li podia donar un altre estil.Podem parlar d’una reconversió total amb un resultat final força interessant pel retorn que m’ha anat fent la majoria de persones que l’han vist aquests primers dies.
 
  

Primer vaig polir i arrodonir els cantons i vaig clavar-hi quatre poms a mode de peus. Després vaig aplicar, a tot el moblet, una capa de preparació blanca per tapar tots els colors.


  

Tot seguit vaig preparar tres colors amb pintura plàstica: gris clar, gris fosc i un ocre amb tocs de marró. Vaig començar donant la capa de gris fosc; tot seguit hi vaig aplicar una capa de vernís a l’aigua amb el fi que les pàtines que després aplico corrin i es puguin treballar millor. La tercera capa va ser de pintura gris clara amb ocre que vaig acabar ratllant amb un pinzell adequat per fer-ho.Després vaig tornar afinar-ho tot amb paper de vidre per aplicar-hi dues capes de vernís a l’aigua.


Finalment, amb una broca finíssima, vaig anar fent forats a tot el moblet imitant la presència de corcs, com si es tractés d’un antic objecte.
M’oblidava de comentar que he dibuixat unes flors i les he resseguit amb blanc, és un detall que li dóna un toc especial.
Per acabar he donat una capa uniformadora a tot plegat, amb vernís tenyit amb una miqueta de marró, així he aconseguit donar aquesta sensació d’envelliment tan característica.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada