dimecres, 9 de setembre de 2015

Modernitzem un mirall de peu

Aquest mes hem partit d’un mirall de peu, de color marró fosc. Donat  que l’habitació on va s’ha renovat, hem decidit treballar sobre el marc de fusta d’aquest mirall i fer-li uns canvis, més adaptats al nou estil de l’habitació.

Primer vaig fregar tota la fusta amb aiguarràs per deixar-la ben neta i vaig afinar-la una mica.

Després vaig aplicar una capa d’esmalt brillant de color granat a tota la fusta, l’assecatge va ser lent.Més tard  vaig aplicar a sobre la fusta granat una capa de pintura plàstica blanca, però molt espessa perquè no es trenqués en contacte amb el granat (evitant així l’efecte craquelé del qual hem parlat algunes vegades). A l’aplicar aquesta capa de blanc ho vaig fer intencionadament amb pinzellades irregulars, com es pot veure a la fotografia.

Com que el fons no era completament sec a l’aplicar el blanc varen sorgir uns tons suaus que varen trencar una mica el blanc.

Després vaig fer unes pàtines amb vernís acrílic a l’aigua. Un cop sec vaig tenyir molt poquet de blanc el vernís i vaig donar una capa molt prima arreu. L’endemà vaig repetir el procés amb un tint lilós i un dia més tard amb tint verd.

Finalment vaig aplicar una darrera capa de vernís a l’aigua -tenyit amb blanc- amb el qual vaig aconseguir un efecte final de veladura amb un resultat molt finet.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada