diumenge, 7 de juny de 2015

Modernitzem un moble vell


Estem davant un moble d’una cinquantena d’anys enrere. De fusta de pi de Flandes que havia estat tenyit i envernissat brillant feia temps.


Amb la polidora l’he ben afinat. A mà he polit plafons i motllures. Després ho he ben aspirat per absorbir bé la pols generada.


Tot seguit ha començat la feina de pintura. Primer he aplicat una capa de preparació blanca acrílica. Aquesta queda una mica transparent però això després permet que la capa d’esmalt posterior s’adhereixi correctament.
 
Abans d’aplicar l’esmalt, és aconsellable passar un fregador sobre la capa d’imprimació, amb cura, sense prémer massa fort.

Tot seguit he aplicat la capa d’esmalt blanc, sintètic. Ho he fet amb un rodet d’espuma petit i no a pinzell  per evitar que no es vegin massa les pinzellades i ho he deixat assecar bé.

 
La segona cap d’esmalt blanc l’he feta amb el mateix rodet. Els petits plafons els he hagut de fer a pinzell per arribar a per tot arreu bé.

El sobre pla del moble mereix una atenció especial. Després de la capa de preparació inicial va caldre massillar-lo dues vegades per dissimular bé petites patacades i foradets. Després va ser polit fins a deixar-lo ben fi. Tot seguit s’hi van aplicar dues capes més d’esmalt.El resultat de tot plegat és un moble molt fi amb una acabat excel·lent que sembla fet amb pistola aerogràfica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada