dimarts, 1 de juliol de 2014

Restaurant una antiga cadira de caoba
En una de les entrades al bloc ara fa just fa un any es comentava la restauració de 3 cadires adquirides en un mercat de vell de la comarca del Baix Empordà. Inicialment es tractava de 3 unitats però al cap de cert temps i per sorpresa meva en vaig trobar una quarta que segur formava part del mateix conjunt però que es degué posar a la venda més tard. Aquesta estava directament per llençar i entenc que inicialment no la posessin a la venda en el primer paquet. La qüestió però és que em vaig trobar inesperadament amb una quarta cadira, però completament malmesa.

Entrant al detall del procés de restauració dir que primer he fet un treball de recuperació de la fusteria, de totes les parts trencades o que faltaven. La fusta s’ha afinat fins a deixar-la al natural i aquí he tingut una sorpresa agradable: la fusta original és caoba i el meu objectiu ha estat recuperar-la.
 Tota una part de l’estructura de les potes de la cadira s’ha refet de nou. Per altra part l’encoixinat dels seients s’ha netejat a fons, amb cetona, amb molta cura s’han tret petites taques de grassa i altra brutícia acumulada al llarg dels anys. El toc final ha estat aplicar a l’encoixinat una mica de cera polvoritzada i després tot ben fregat, així la roba ha quedat una mica més amorosida.
 


En relació a la pintura, un cop hem recuperat la fusta en el seu estat natural i s’ha massillat, li he  aplicat una capa de tapaporus. Tot seguit ho he ben afinat i també brunyit amb un fregador. Després he aplicat dues capes de vernís setinat i finalment he enganxat el bordó de color blanc.A la dreta (tapissat vermell) l'actual i a l'esquerra (en groc) la que vaig restaurar ara fa just un any!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada